Støt op om Ribe Aktivitets- og historie Park – Private kan nu bidrage med muligt skattefradrag

16-11-2018

NYHED: Se det seneste opdaterede projekt her

Følg med projektet på Facebook her

 

En realisering af det store projekt Ribe Aktivitets- og Historie Park er kommet et stort skridt nærmere

Der er i dag 18/10-21 udsendt følgende pressemeddelelse:

Med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formål på 1,5 mio. kr. kan etableringen af Ribe Aktivitets- og Historiepark nu igangsættes.

Konceptet til Ribe Aktivitets- og Historiepark er lavet med et stærkt fokus på Ribes historie og på at skabe en park med plads til bevægelse og udvikling, uanset alder eller kunnen. Historien kommer ind i parken via legeelementerne. Vadehavsområdet fortæller om livet ved vandet og dyrelivet ved Vadehavet, og der er legeuniverser afbilledet med inspiration i bl.a. Riberhus og Stormfodssøjlen. Ud over de historiske områder er der andre områder med stor legeværdi. Galgebakken er et balance-motorikområde, som er lavet på en stor bakke, med tilgangsmuligheder i forskellige sværhedsgrader. Der bliver desuden et område med fokus på bæredygtig energi og med energiskabende elementer.

Der vil være gratis adgang til parken, som gennem leg og læring kommer til at understøtte børn og unge i deres læringsudvikling samtidigt med, at det bliver et meget sjovt sted at opholde sig. Samtidig er der ved etablering af parken fokus på, at det bliver en park med ophold for alle aldre, hvor der både fokuseres på sundhed og bæredygtighed i fortællinger og i parkens udformning.

Fakta

Budgettet for selve Ribe Aktivitets- og Historiepark er på 11 mio. kr. ex. moms.

Udover de 1,5 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden er der indsamlet 4 mio. kr. fra lokale virksomheder, 2,4 mio. kr. fra lokale og regionale fonde, 3,6 mio. kr. fra Esbjerg Kommune til selve anlægget Ribe Aktivitets- og Historiepark. Der er endvidere indgået aftale med Esbjerg Kommune vedr. driften. Parken forventes at kunne tages i brug i april måned 2022.

Private og virksomheder kan nu bidrage til Ribe Aktivitets- og historie Park, og opnå skattefradrag for deres bidrag

Det store projekt ved Ribe Fritidscenter er kommet rigtig godt afsted, og med tæt på at have indsamlet 10 mio. kr. tør initiativgruppen godt sætte en forventet åbningsdato –  nemlig Palmesøndag 2022.

 

 

Den daglige drift, når parken står klar, er sikret via en aftale med Esbjerg Kommune, og der er sendt ansøgninger til en række fonde, lokale som nationale, hvor man også håber på bidrag til den sidste del.

Private kan nu også bidrage – og samtidig få skattefradrag for deres indbetaling.

Ribe Fritidscenter har i samarbejde med DGI og en lokal idrætsforening lavet en gaveindsamling, hvor man kan overføre beløb til projektet.

Bidragene kan overføres til kontoen ved at klikke her

Er der spørgsmål til ordningen, så kontakt venligst Centerleder Jørgen Th. Jepsen 21630222, for nærmere oplysninger.

D. 27.11.2020 blev der opsat skilt med beskrivelse af projektet ved Ribe Fritidscenter / Sportsvej, så interesserede kan følge med i indsamlingen.

Følg også med i projektet via Facebook – Ribe Aktivitets- og Historie Park.